Συμμετοχή του 1ου ΕΚ Βόλου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Το 1ο ΕΚ Βόλου συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Διεπιστημονικός σχεδιασμός έξυπνης παθητικής κατοικίας – Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και μείωση της ρύπανσης”

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τρία σχολεία:

1. Το πολωνικός Zespół Szkół Technicznych w Kartuzach, ένα συγκρότημα επαγγελαμτικών σχολείων
2. Το γερμανικό BBS Bersenbrueck, ένα σύγχρονο σχολείο με πολύ καλά εξοπλισμένα εργαστήρια κατασκευών, ηλεκτρολογίας, μηχατρονικής, ηλεκτρονικής)
3. Το ελληνικό 1ο ΕΚ Βόλου

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να σχεδιαστεί η κατοικία του μέλλοντος, η οποία θα θα είναι ένα παθητικό κτίριο που θα χρησιμοποιεί έως και 90% λιγότερη ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτρική ενέργεια.

Η λειτουργία των Παθητικών Κτιρίων έχει μειωμένες απαιτήσεις εξόδων, ενώ παράλληλα το κόστος κατασκευής τους είναι εκπληκτικά προσιτό. Επιπρόσθετα, η επένδυση αυτή στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολλαπλά φθηνότερη και μακροπρόθεσμα αποδοτικότερη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 18 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΚ Βόλου που έχει εμπειρία στην διαχείριση δικού του φωτοβολταϊκού πάρκου και επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατασκευές, και προγράμματα αυτοματισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *