ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ – 1ου Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Ένα ακόμη σχέδιο κινητικότητας μαθητών του σχολείου μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με θέμα «Η πανδημία δε θα μας σταματήσει – να καλύψουμε τις απώλειες στην επαγγελματική κατάρτιση» συμμετείχαν το 1ο Ε.Κ. Βόλου και το πολωνικό επαγγελματικό σχολείο ZespółSzkółTechnicznychim. FlorianaCeynowy w Kartuzach. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου ταξίδεψαν στην πόλη Kartuzy της βόρειας Πολωνίας προκειμένου να λάβουν μέρος σε σεμινάρια, εργαστήρια και δραστηριότητες του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος ήταν η αποτύπωση της καθημερινότητας την εποχή της πανδημίας του COVID-19 στο μαθητικό περιβάλλον των δύο σχολείων και η ανταλλαγή εντυπώσεων και εμπειριών που απεκόμισαν μαθητές και καθηγητές από αυτή τη δύσκολη περίοδο και επιπλέον η αναζήτηση τρόπων εξομάλυνσης των όποιων γνωστικών απωλειών υπήρξαν και ο σχεδιασμός για την ανάκτησή τους.

Όπως αναμενόταν, οι συμμετέχοντες μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, που θα τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους. Οι ίδιοι, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές, θα διαδώσουν τα αποτελέσματα της κινητικότητας και έτσι θα ενθαρρύνουν και άλλους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. να συμμετέχουν σε ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *