Επαγγελματική Εκπαίδευση – Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων στην Ευρώπη και σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σχέδιο ERASMUS+TOY SXOLE του σχολείου μας με τη συμμετοχή 18 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων σε δυο ροές στην Γερμανία και στο Brerufsbildende Schulen des Landkreises Osnnabrueck in Bersenbrueck καθώς και στην Ισπανία στο ESMOVIA Sistema Practices s.l.

Σκοπός και στόχος του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι εκπαιδευτικοί την σύνδεση της εκπαιδευτικής μονάδας με την τοπική κοινωνία και πως αυτή συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων τοπικού ενδιαφέροντος. Και πως η αυτοαξιολόγηση θα πρέπει να έχει μπορεί να βελτίωση την παρεχομένη γνώση και να ενεργοποιεί όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας στο να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι καθηγητές επιδίωξαν να γνωρίσουν σε βάθος το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών υποδοχής κατανόησαν και ενημερώθηκαν για τους στόχους και την παιδαγωγική πρακτική των επαγγελματικών σχολείων της Γερμανίας και Ισπανίας και σύγκριναν μεθόδους και πρακτικές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επισκέφθηκαν χώρους παραγωγής και γνώρισαν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς εργασίας και μελέτησαν πως η αυτό αξιολόγηση πραγματοποιείται στην χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σχολείο μας με πλούσια εκπαιδευτική δράση και συνέπεια στη σωστή διαδικασία της αυτοαξιολόγησης μας έδωσε την ευκαιρία για σαφή και ολοκληρωμένη παρατήρηση. Για το πως από μεριά μας μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *